Teryaki Wraps
Ingredienten 2 personen
- 300g vega kippies, of gemengd met kastanje champies
- 200g veldsla, of little gem
- 8 kleine wraps
- 1 paprika
- 4cm gember
- 150 ml water
- 150ml sojasaus
- 2 el basterdsuiker
- 2 el rijstazijn
- 2 teen knoflook
- (sesamzaad)
Teryaki Saus
- Snijd de teentjes knoflook en gember in een paar grove stukjes.
Voeg in een steelpannetje het water, sojasaus, rijstazijn, knoflook en gember toe.
Begin met het verwarmen en voeg vervolgens de donkere basterd suiker toe. Zodra je de saus ziet indikken kun je de sesamolie toevoegen. Kijk of de saus dikker wordt binnen 5 minuten. Verwijder de knoflook en gember als de saus ingedikt is.
Om de saus in te laten dikken kun je eventueel extra suiker toevoegen, maar om de saus iets minder zoet te maken, kun je ook een beetje maizena in een kommetje oplossen in een beetje water. Voeg vervolgens toe aan de saus en laat nog een beetje door pruttelen.
Wokpan
- Marineer de kip of champies in de teryaki saus
- Bak de vega kip of champies in ruim olie
Vulling Side
Snijd de sla en paprika in stukjes
