Pasta alla Norma

Ingredienten

  • 1 aubergine
  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • 160 g spaghetti
  • 70 g pecorino kaas
  • snuf chili
  • knoflook
  • ui (optioneel)
  • verse basilicum

Sauspan

  • Snipper de ui en knoflook.
  • Fruit deze aan in een klein scheutje olijfolie in een grote pan.
  • Voeg de tomaten uit blik (inclusief vocht) toe.
  • Voeg peper, zout, Italiaanse kruiden, chili toe en laat het mengsel ca. 25 min pruttelen. Plet de tomaten
  • Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm.

Kookpan

  • Kook de spaghetti in water met zout

Oven (220 graden)

  • Snijd de aubergine in reepjes ter grootte van je pink
  • Leg ze op een bakplaat, mix goed met ruim olie, peper en zout
  • Leg 20 minuten in de oven

Samenbrengen

  • Gooi de spaghetti en aubergine bij de sauspan met een beetje kookvocht. Kook in een paar minuten klaar
Maak een gratis website.