Ingredienten
- 1 aubergine
- 1 blik gepelde tomaten (400g)
- 160 g spaghetti
- 70 g pecorino kaas
- snuf chili
- knoflook
- ui (optioneel)
- verse basilicum
Sauspan
- Snipper de ui en knoflook.
- Fruit deze aan in een klein scheutje olijfolie in een grote pan.
- Voeg de tomaten uit blik (inclusief vocht) toe.
- Voeg peper, zout, Italiaanse kruiden, chili toe en laat het mengsel ca. 25 min pruttelen. Plet de tomaten
- Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm.
Kookpan
- Kook de spaghetti in water met zout
Oven (220 graden)
- Snijd de aubergine in reepjes ter grootte van je pink
- Leg ze op een bakplaat, mix goed met ruim olie, peper en zout
- Leg 20 minuten in de oven
Samenbrengen
- Gooi de spaghetti en aubergine bij de sauspan met een beetje kookvocht. Kook in een paar minuten klaar